Dansk

Velkommen til den svenske fodboldklub FC Kabel Åttio

Du er kommet til en af Sveriges bedste klub hjemmesider med lange og underholdende kampreferater, masser af statistik og læsning om den lokale klub FC Kabel Åttio fra Borås cirka 70 kilometer øst for Göteborg. Desværre er de fleste artikler og kampreferater på Svensk, men vi vil her give dig en introduktion til en af Sveriges mest underholdende fodbold klubber.

FC Kabel Åttio blev oprettet in 1979. Der er forskellige holdninger til den præcise dato. Nogle siger den 12. August, andre den 12. September og nogle siger at det var i foråret.

Da klubben blev oprettet var det ungdomsspillere fra en anden lokal klub, Mariedals IK, der fik den idé at starte deres egen klub under en fest rejse til Gran Canaria fra den 26. Oktober til den 2. November 1978. Mariedals IK er i dag kendt internationalt for at være værter for den største årlige ungdomsturnering i indendørs fodbold kaldet Mariedal Cup. Den nye klub blev oprettet det følgende år og den første kamp blev spillet i foråret 1980.

Klubbens navn var først FC Kabel 80 IF, men blev hurtigt ændret til FC Kabel Åttio. Hvorfor klubben hedder FC Kabel Åttio er en velholdt hemmelighed mellem stifterne, men det er dog sikkert at bogstaverne FC står for fest klub og ikke fodbold klub og 'Åttio' er den svenske måde at skrive 80 på.

I begyndelsen konkurrerede FC Kabel Åttio i tre forskellige sportsgrene; fodbold, floorball og bowling. De sidste 20 år har fodbold dog været klubbens eneste sportsgren på dagsordenen.

Klubbens hjemmebane hedder 'Ryda Sportfält' og ligger tæt på floden 'Viskan' i den nordvestlige del af Borås. Det er en offentlig bane og bliver derfor tit behandlet dårligt.

Klubbens farve er brun og dette har intet at gøre med politiske overbevisninger. Historien bag de brune trøjer er som følgende:
I 1979 fik 2 bestyrelses medlemmmer en lille sum penge til at købe bukser og trøjer til klubben. De tog hen til sportsforhandleren 'Sportjohan' i den lille by Olsfors tæt på Borås. De fandt hurtigt ud af at de havde for få penge til at købe moderne tøj, men i et hjørne af butikken fandt de en gammel, grim og meget billig brun collection, som de købte og lige siden har FC Kabel Åttio spillet i brune trøjer.

Du kan se den første trøje på denne hjemmeside. Gå til 'bildgalleri' og tryk på 'Matchdräktcollage'. Klubbens øgenavn er 'de brune brasillianere fra Borås'. Klubbens symbol er også noget specielt. Det inkluderer en toiletdør. Så vidt vi ved har ingen anden klub i verden noget lignende. Du kan finde klubbens symbol i sort/hvid på denne hjemmeside under 'Föreningen' og 'Klubbmärke'.

En anden speciel ting ved klubben er at alle bestyrelses medlemmer udentagen en siden 1980 har været aktive spillere i klubben. Ydermere er vi stolte af at alle i klubben er frivillige; administratører, trænere, spillere og bestyrelsesmedlemmer. Det er det frivillige arbejde der holder os kørende.

Fra 1980 til 1985 det første hold til at rykke op og ned fra division 8 og 7. Siden 1986 har FC Kabel Åttio - med nogle års undtagelse - spillet i division 6. I 2005 sluttede vi på en 5. plads.

Klubben har haft tre hold i League competition 2005. Første holdet('A-laget'), andet holdet('B-laget') og 'old boys', Boys-35, hold 'Vets'. Der har også været et fjerde og femte hold konkurrende i korte indendørs turneringer; kvinders hold('de bruna bönorna) og drenge-19 ungdomsholdet('juniorerna').

Vi har store planer for fremtiden. Vores bestyrelses visionsgruppe lavede i december 2002 en plan der vil tage klubben til UEFA Champions League i sæsonen 2028/29. Planen indeholder at FC Kabel Åttio u 2028 skal have bygget deres eget stadion med kapacitet til 100000 tilskuere. Stadionet vil blive bygget på den 'Ryda Sportfälts' nyværende grund. Floden 'Viskan' skal blive naturligt integreret i konstruktionen og løbe under en af hovedsektionerne. Vi vil også have vores eget tv-selskab - 'Kabelvisionen' - og et stort klubhus med spa. I øjeblikket har vi kun et lille omklædningsrum og et redskabsskur på 'Ryda Sportfält'.

Klubben er berømt over hele Sverige fordi alt er gjort med masser af humor og på en venlig måde. FC Kabel Åttio er også kendt for at være populære hos dommere og modstandere. Et godt eksempel er vores succes med Mariedal Cup - verdens største indendørs ungdomsturnering(19-årige drenge). Vores hold spiller kun for at underholde publikum og vi medbringer mange supportere, bestående af mest spillere fra vores andre hold, for at skabe en god atmosfære under kampene med sang. Nogle mærkelige lyde kan også høres fra tid til anden.

Iblandt vores supportere vil du finde de 2 internationale svenske spillere Pontus og Alexander Farnerud, pt spillende i den franske klub Strasbourg. Brødrene er fra en anden del af Sverige, men faldt for FC Kabel Åttio, da de så dem i Mariedal Cup.

Som allerede fortalt er denne hjemmeside på svensk, men der er masser af flotte billeder at kigge på.

Hvis du har lyst til at sende et brev, så hold dig ikke tilbage.
FC Kabel Åttio
c/o Kjörnsberg
Saliviagången 4
507 52 BORÅS

Sweden


© Henrik Malm & Johan Rydén

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2023 för första året i ett samarbete med både Byttorps IF och Bergdalens IK. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 19 juni, 19:00
 • Bruna Bönor - Hemsjö IF
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Måndag, Borås Arena 2 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tisdag, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Bönor:

  Torsdag, Byttorps IP 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng