Sponsorer
En träning brukar räcka, sedan är man en kabel. Ett par veckor senare kan man inte tänka sig att spela i en annan klubb.

FC Kabel Åttio är laget för alla, oavsett fotbollskunnande. Vi är klubben som med öppna armar tar emot dem som blivit över när alla andra tagit sitt.

Inledningsvis hade klubben bara verksamhet för män. Men i samband med 25-årsjubileet började det sås ett frö. Och 2007, när FC Kabel Åttio fyllde 28 år, gjorde tjejerna på allvar en efterlängtad inmarsch i vår "bruna sekt".

Namnet på damlaget? Vi kallar det för "Bruna bönor".

De bruna bönorna har blivit ett begrepp i Boråsfotbollen. Och 2019 gör laget sitt tolfte år i seriespel. Man gör det i samarbete med Byttorps IF.

FC Kabel Åttio har som mest haft fyra lag i seriespel. Men 2019 har vi bara två; A-laget (De bruna Brassarna) i utvecklingsserie B samt Bruna Bönor i damfyran. Fram till och med säsongen 2010 hade vi även ett veteranlag i seriespel. Det laget är numera vilande. Samma sak gäller för vårt B-lag, Squadra B som är vilande sedan hösten 2015.

15 gånger har vi dessutom ställt upp med ett juniorlag i Mariedal cup. Där har vi fått stor uppmärksamhet genom vårt avslappnade och publikfriande spel.

40 år är en anmärkningsvärt hög ålder på ett kompisgäng. Flera gånger under åren har föreningen varit på fallrepet, men alltid klarat sig. Orsaken är den underbara Kabelandan - stämningen som gör att så många är beredda att kämpa hårt för klubbens överlevnad.

Vi brukar säga

"en gång Kabel - alltid Kabel"

.

Vår lilla kompisklubb har alltså en ganska omfattande verksamhet. Om man inte unnar sig något som helst extra går en säsong med två lag på närmare 90 000 kronor.

Vi i FC Kabel Åttio unnar oss absolut inget extra. Ingen har ersättning. Vi sköter träningen själva. Ingen får något material i form av skor eller handskar. Tvärtom får spelarna turas om att tvätta matchstället efter matcherna. I vårt bollförråd finns till och med rariteter från 1980-talet.

Nu vänder sig Borås sista rakt igenom ideella förening till dig och ditt företag för stöd. Hjälp oss att göra vår unika klubb ännu mer unik.

Man kan sponsra FC Kabel Åttio på följande sätt:

Tröj-/dräktsponsring:


Minst 3 000 kronor. Ditt företags namn kommer att synas på ett kommande matchställ eller uppvärmningströja, på vår hemsida och i eventuella match­program. Högre ­summa ger förtur till de bästa platserna.

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2021 för första året i ett samarbete med Borås AIK. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för första gången inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan förra året. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Måndag, Fotboll Ryda sportfält 18.30-20.00
 • Bönor:

  Tisdag, Fotboll Bodavallen 19.00-19.30
 • Bönor:

  Torsdag, Fotboll Bodavallen 19.00-19.30
 • Brassar:

  Ingen träning för tillfället
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng