Sponsorer
En träning brukar räcka, sedan är man en kabel. Ett par veckor senare kan man inte tänka sig att spela i en annan klubb.
FC Kabel Åttio är laget för alla, oavsett fotbollskunnande. Vi är klubben som med öppna armar tar emot dem som blivit över när alla andra tagit sitt.
Vi har hittills bara haft verksamhet för män. Men 2008, när FC Kabel Åttio fyllde 29 år, gjorde tjejerna en efterlängtad inmarsch i vår "bruna sekt".
Namnet på damlaget? Vi kallar det för "Bruna bönor".

Damlaget överlevde det första året i seriespel och har sakta men säkert växt sig starkare för varje år i seriespel. Säsongen 2011 ser ljus ut med flera vassa nyförvärv som tränat med oss under vintern.

FC Kabel Åttio har tre lag i seriespel: A-laget i sexan, B-laget i C-reserv samt Bruna Bönor i damfemman. Fram till säsongen hade vi även ett veteranlag i seriespel men tyvärr dröjer det några år innan nästa gäng seniorer tar klivet över veteranstrecket så veteranerna får vila något år innan det återuppstår.
Räkna dessutom med att vi i vinter som vanligt kommer att ställa upp med ett juniorlag i Mariedal cup.

32 år är en anmärkningsvärt hög ålder på ett kompisgäng. Flera gånger under åren har föreningen varit på fallrepet, men alltid klarat sig. Orsaken är den underbara Kabelandan - stämningen som gör att så många är beredda att kämpa hårt för klubbens överlevnad.

Vi brukar säga

"en gång Kabel - alltid Kabel"

.

Vår lilla kompisklubb har alltså en alltmer omfattande verksamhet. Om man inte unnar sig något som helst extra går en säsong med tre lag på närmare 110 000 kronor.

Vi i FC Kabel Åttio unnar oss absolut inget extra. Ingen har ersättning. Vi sköter träningen själva. Ingen får något material i form av skor eller handskar. Tvärtom får spelarna turas om att tvätta matchstället efter matcherna. I vårt bollförråd finns till och med rariteter från 1980-talet.

Nu vänder sig Borås sista rakt igenom ideella förening till dig och ditt företag för stöd. Hjälp oss att göra vår unika klubb ännu mer unik.

Man kan sponsra FC Kabel Åttio på följande sätt:

Tröj-/dräktsponsring:


Minst 2 500 kronor. Ditt företags namn kommer att synas på ett kommande matchställ eller uppvärmningströja, i två matchannonser i Borås Tidning, på vår hemsida och i eventuella match­program. Högre ­summa ger förtur till de bästa platserna.


Matchsponsring:


Två matcher: 600 kronor.
En match: 400 kronor.
Före­tags­namnet finns med i en/två matchannonser i Borås Tidning.
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfanns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B, och kommer att spela i en reservserie även 2019. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
Matchdax
  • Bruna Bönor - Ulricehamns IFK U1

  • 19 aug, 18:45
  • FC KÅ - Borås AIK B

  • 21 aug, 18:45
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 19 aug, 18:45
 • Bruna Bönor - Ulricehamns IFK U1
 • 21 aug, 18:45
 • FC KÅ - Borås AIK B
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Mån, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Brassar:

  Ons, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Byttorps IP 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng