MatchReferat
 • Bruna Bönor - Borgstena IF 1-2

 • Allhallen i Borgstena, 2 januari, kl. 14:15
 • Målskyttar:

 • 0-1 (7) x
 • 0-2 (8) Självmål
 • 1-2 (9) Åsa Johansson (Caroline Brandt)
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 150

Kommentar


Bif-cupen 2010

Usel uppladdning, hyperstressad matchstart - och ett läckert självmål. Säsongen 2010 kunde ha fått en bättre start.
Våra förberedelser inför 2010-talets första bruna aktivitet kunde ha varit bättre. Bara fem av truppens tio spelare hade möjlighet att ansluta till samlingen på den iskalla - minus tolv grader - och biltäta parkeringen vid McDonalds, Knallelandsrondellen.
Övriga fem spelade nämligen innebandymatch. Den matchen började klockan 11.00, och var inte slut vid vår samlingstid. Innebandykvintetten åkte direkt till Borgstena, och hade med sig en hel säck med självförtroende. Carro hade nämligen gjort fyra mål, och Åsa två.
De fem anlände dock så sent som en halvtimme innan avspark mot cuparrangören. Dessutom var vårt minimala omklädningsrum fullt av Kindaholmsspelare, som hade åkt ur turneringen. Våra innebandytjejer fick därför byta om i korridoren.
När väl alla var omklädda återstod bara cirka en kvart till första avspark. Eftersom omklädningsrummet fortfarande var fullt fick vi ta taktiksnacket i korridoren. Där stördes vi av spelare från andra lag, som var där och värmde upp.


Kabel-tv: Första ringen på 2010-talet


Eftersom vi inte hade tränat ihop sedan Knallen cup, fanns det mycket att prata ihop sig om. Men när det väl var dags för avspark kändes det som att det mesta trots allt var osagt.
Det märktes också på vårt spel.
Matchens första sex-sju minuter stressade vi nämligen sönder oss själva. Ingen verkade veta sin roll, och vårt lag var oorganiserat, stillastående, tyst och frustrerat.
Det här tv-klippet bekräftar den analysen:


Kabel-tv: Svampen passar fel och gnäller på Johan

Borgstena utnyttjade vårt kaos genom att rättvist kämpa in 1-0 efter 6.13. Då hade Pigge redan räddat oss från ett par baklängesmål.
Tyvärr blev det 2-0 inom en minut från det första baklängesmålet. Tyvärr framför allt för att vi själva gjorde Borgstenas andra mål.
Åsa jobbade hemåt på ett föredömligt sätt, och täckte upp bakom Pigge vid ett farligt Borgstenaanfall. Åsa var också först på bollen, och såg ut att ha avstyrt allt. Nu var det bara så att hon fick felträff på rensningen.
Hon drog en klockren volley rakt in i eget mål. Bollen gick in precis under ribban. Det var faktiskt ett otroligt snyggt självmål. Och ett mycket olyckligt sådant. Åsa tog sig för huvudet och sprang besviken ut för byte.
I nästa byte skulle hon göra FC Kabel Åttios första riktiga mål på 2010-talet. Och även det var riktigt snyggt. Kanske till och med bönornas läckraste mål någonsin när det gäller inomhusfotboll.
Anfallet började med ett utkast från Pigge. Carro mötte felvänd ett par meter in på motståndarnas planhalva. Hon tajmade bollen perfekt och kunde känsligt nicka bollen till Åsa, som kom in från vår vänsterkant i bra fart.
- Jag fattar inte vad jag gjorde, sa Carro som var lätt imponerad av sin egen nick.
Åsa hade en högklassig förstatouch, som ledde henne förbi Borgstenas backlinje. Andratouchen var inte mycket sämre. Med en lugn bredsida placerad nämligen Åsa in bollen till vänster om motståndarmålvakten. Det var ett högklassigt spelmål, helt klart en av turneringens allra läckraste godbitar.
Tyvärr fortsatte vi att stressa under matchens sista fyra minuter. Vi var därmed aldrig riktigt nära någon kvittering. Synd på självmålet, för trots att vi underpresterade var känslan efteråt att vi inte var speciellt långt ifrån Borgstena. Tvärtom hade det varit intressant att se vad vi kunde ha gjort med lite bättre förberedelser.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfanns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B, och kommer att spela i en reservserie även 2019. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Tis, Sjöbohallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 18.00-19.30
 • Bönor:

  Tors, Hestrahallen 18.45-20.00
 • Brassar:

  Sön, Sjöbohallen 17.00-18.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng