MatchReferat
 • Bruna Bönor - Långareds Bois 0-0

 • Ryda sportfält, A-plan, 21 april, kl. 18:30
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Bäste böna

 • Publik:

 • 17

Kommentar


Seriepremiär i Alingsåsfemman

Poäng direkt i premiären. Den känsla man haft under träningsmatcherna - att vi är klart bättre än tidigare säsonger - var nog inte så fel ändå.
Det mesta kändes positivt inför avspark. I träningsmatcherna hade vi spelmässigt visat oss själva att vi har kvaliteter att pressa tillbaka bra motstånd.
Dessutom hade måndagsträningen - med 14 närvarande - varit riktigt positiv. Trots att varken Marie eller Anna F var spelklara, och att Carro H hade blivit fast i Egypten på grund av ett isländskt askmoln, hade vi en trupp om 14 starka bönor.
Vi samling 17.15 sken solen på de 14 bruna bönorna. Utöver den härliga poängen och Pigges hållna nolla är det just för vädret vi kommer att minnas den här premiären. För redan vid matchgenomgången 17.45 anade man vad som skulle kunna hända. Då kom det nämligen en skur med snöblandat regn.
Vid avspark hade det dock klarnat igen, och hoppet om en solig premiär levde.
Långared rivstartade dock, och tryckte ner oss till eget straffområde de första fyra-fem minuterna. Så långt hade vi inte fått tag på bollen, och även om det inte skapades några heta chanser infann sig känslan av att det kunde bli en riktigt jobbig dag.
Efter fem minuter började vi dock få tag på bollen, och spela runt den. Sakta men säkert flyttade sig matchbilden närmare Långareds mål. Vi hade också svårt att spela oss till öppna chanser.
Men på hörnor var vi farliga.


Kabel-tv: Långared räddar på mållinjen
I 14:e minuten ropade alla bruna på straff sedan Åsa fällts. I efterhand fick vi dock bildbevis på att fällningen skedde precis utanför straffområdet. Det är dock inget försvar för att domaren Goran Nogalo valde att fria helt. Blåser man inte ens frispark för sådana fällningar är frågan vad som krävs för att aktuell domare skall blåsa straff.
Appropå blåsning, så blåste det upp där efter en kvarts spel. I minut 17 kom regnet, och fyra minuter senare var det snöstorm.
Vi fortsatte att storma fram, och skapa hörnor.


Kabel-tv: Brun hörna i snöstorm
I minut 28 räddade Svampen på egen mållinje, sedan Pigge blivit överspelad.
Efter 35 minuter började det spricka upp igen, och i minut 40 var himlen åter blå. Det var dock våra gäster som fick störst energikick av det positiva väderomslaget. Och de där sista tio minuterna av halvleken var vi illa ute. Vi förde spelet på offensiv planhalva, men åkte på tre riktigt farliga kontringar. Samtliga gånger ställdes Pigge helt ensam mot en fri Långaredsforward.
Samtliga tre gånger gick Pigge segrande ur striden.


Kabel-tv: Jätteräddning av Pigge
Kabel-tv: Sirén hugger på hörna

Trots att vi hade fört spelet under stora delar av halvleken hade vi anledning att vara nöjda med 0-0 när halvtidssignalen ljöd. Gästerna hade ju 4-2 i målchanser, och deras fyra hade varit vassare än våra två lägen efter hörnor.
- Aldrig att vi förlorar den här matchen, sa Elin.
Nej, någon förlust kändes inte aktuell. Vi använde pausen till att justera vårt spel i backlinjen. Efter det fick vi en härlig stabilitet i våra bakre led. Backarna täckte upp för varandra, och Pigge jobbade långt ute och tog de bollar som hamnade på halvdistans.
Det kändes riktigt tryggt ända tills de sista tre-fyra minuterna.
Framåt fortsatte vi att skapa lägen på hörnor.


Kabel-tv: Thorell nära efter hörna
Och i minut 61 kom årets i särklass snyggaste anfall. Vi spelade oss fram på vänsterkanten, där Jessi bröt in i straffområdet, vände bort en back, och serverade Åsa öppet läge.
Helt fri från straffpunkten sköt Åsa ett skott som snek precis utanför krysset. Det var helt klart matchens allra bästa målchans.
Det fina spelet fick till och med motståndarnas tränare att tycka att det var lite synd att det inte blev mål:
- Det hade ju blivit jättesnyggt, sa han.
Åsa förklarade valet av att försöka sätta bollen i krysset så här:
- Jag halkade till precis när jag skulle skjuta.
Med en dryg kvart att spela borde vi haft straff, sedan en Långaredsförsvarare skyddat sitt utseende genom att rädda bollen med båda händerna i eget straffområde. Domare Nogalo lät dock återigen bli att använda pipan.
De sista minuterna föll vi hem något, och hamnade under press. Långared lyckades få till ett par långskott - som dock gick utanför - och en serie med hörnor. Vi försvarade oss väl på hörnorna, och stod distansen ut.


Kabel-tv: Pigge bryter och Lauren dribblar
Kabel-tv: Slutsignalen


.

En klart välförtjänt poäng var i hamn, och vi hade fått en riktigt bra start på serien. Inne i omklädningsrummet firade vi poängen med: 10, 20.
Alla tog i för full hals, och det gav känslomässiga effekter:
- Jag är nästan lite rörd, sa Mickan.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfanns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B, och kommer att spela i en reservserie även 2019. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 19 aug, 18:45
 • Bruna Bönor - Ulricehamns IFK U1
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Mån, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Brassar:

  Ons, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Byttorps IP 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng