MatchReferat
 • Långareds Bois - Bruna Bönor 2-3 (0-1)

 • 23 juni, kl. 19:00
 • Målskyttar:

 • 0-1 (17) Caroline Hanssen (Åsa Johansson)
 • 0-2 (48) Malin Huttu (Sandra Fyhr)
 • 0-3 (72) Pernilla Johansson
 • 1-3 (75) (straff) Sofie Sundell
 • 2-3 (81) Maria Sjöberg
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 30

Kommentar


Oj vad vi hade väntat på den här dagen. Dagen då vi äntligen hade flytet med oss, och fick inkassera årets första trepoängare.
Årets längsta bortamatch blev också årets roligaste - hittills. Vi har känt att vi är starkare än tidigare år. Vi har även märkt det på vår målskillnad - den är klart bättre än förr. Trots att vi haft ganska stor variation i truppen har vi helt undvikit genomklappningar.
Men vi hade inte vunnit någon match. Inte förrän den här onsdagen under midsommarveckan.
Några dagar tidigare hade Långared som första lag vunnit mot suveräna serieledarna Olsfors. Nu ställdes de mot seriejumbon.
Även om vi ju faktiskt snuvade dem på poäng i premiären trodde de säkert att det var en lätt match som väntade. Långareds lag blev nog inte mer uppskrämt när de såg att vi bara hade tolv spelare.
Vi skulle ha varit 13, men Åke messade in sitt återbud med en minut till samling, och vi var nere på tolv.
En av dem var för övrigt Svampen, som helst inte ville spela. Så egentligen hade vi bara elva spelare, och när Hottie fick känningar i ett knä på uppvärmningen fanns det anledning till oro.
Hottie bet dock ihop, och kom till spel. Bet ihop gjorde även resten av laget, och den första kvarten var jämn med ett litet plus för Långared. Vi skapade inte så mycket, men hade ganska god defensiv kontroll.
I den 17:e minuten kopplade vi dock ett första grepp om tillställningen. Åsa gjorde som hon brukar, sprang sig fri på högerkanten. Det låga inspelet kom egentligen lite bakom Carro, men hon lyckades få foten på bollen - och avslutningen blev till en perfekt chipp över hemmamålvakten. Ett snyggt mål. Och ett viktigt mål.
Det följdes av en jobbig period. Från målet till den 30:e minuten var vi i gungning. Långareds duktiga forward Maria Sjöberg hotade oss i djupled, och Pigge tvingades till fyra riktigt fina frilägesräddningar under de tunga 13 minuterna.


Kabel-tv: Brun högerhörna

Halvlekens sista kvart fick vi åter kontroll på defensiven, genom att sluta chansbryta och i stället bara falla med backlinjen när djupledsbollarna kom.
Och offensivt skapade vi två riktigt bra lägen att utöka vår ledning. Först ställdes Åsa helt fri i straffområdet när hon fick returen efter att ett skott från Carro hade täckts. Tyvärr fick inte Åsa till avslutningen, utan målvakten kunde rädda.
Det var i minut 31. Nio minuter senare kom nästa jättechans. Då var det Carro som fick läget, men hennes vänsterskott smet just utanför.
I halvtid pratade vi om att fortsätta falla direkt med backlinjen när Långared fick bollen. Dessutom skulle vi tajta till mittfältet lite. Vi blev lite glesa centralt.
Om det hade med taktiken att göra är oklart, men vi fick en drömöppning i andra halvlek. Ett samarbete mellan våra ytterbackar ledde till vårt andra mål.
Vänsterbacken Sandra Fyhr slog en inläggsfrispark från vänsterkanten i 48:e minuten. Bollen gick rakt igenom straffområdet, förbi en mängd spelare. På bortre ytan hade högerbacken Hottie klivit fram. Hon fick bollen, tog med den ett steg och sköt sedan ett bra skott som gick via målvaktens händer och in. Vi hade 2-0.
Och det skulle bli ännu bättre. Efter en kvart fick Fyhr en smäll, och tvingades kliva av en stund. Då satte vi in vår egen Ole Gunnar Solskjaer - vår supersub, Svampen.
Hon behövde bara ett par minuter på planen, sedan drog hon till ur vänsterläge, och vred in 3-0-målet i bortre hörnet. Ett par minuter senare kunde Svampen kliva av med högburet huvud.
Med knappt 30 minuter kvar att spela hade vi drömläge.
Men det skulle bli svettiga minuter. Långared såg ut att vara ett slaget lag vid 3-0-målet, men med 25 minuter kvar att spela fick de en fribiljett tillbaka in i matchen.
Då tilldömdes de nämligen en straff för hands på Ida. Och visst tog bollen på Idas hand, men det innebär inte att det var straff. Vid tre liknande hands ute på planen de nästföljande minuterna valde domaren att låta spelet gå vidare. Det borde han även ha gjort den här gången.
Pigge var inte långt ifrån bollen, men kunde inte hindra att straffen ändrad ställningen till 3-1.
Efter det målet flyttade hemmalaget fram rejält med folk. Vi fick verkligen kämpa för att stå emot. Ett flertal gånger smet bollar precis utanför vårt mål. De som gick mot mål tog Pigge hand om.
Men i 81:a minuten blev det riktigt nervöst. Då satte nämnda Maria Sjöberg 3-2-målet som innebar att Långared hade kontakt.


Kabel-tv: Långared gör 2-3

Det var nära kvittering vid två tillfällen, men till slut fick vi anledning att vråla ut vår glädje.


Kabel-tv: Slutsignalen har ljudit

Vi firade de härliga tre poängen genom att köra ringen redan ute på planen. Och firandet fortsatte i omklädningsrummet.


Kabel-tv: Bönornas segersång

Det fanns verkligen anledning till firande. Vi hade tagit vår första seger för året. Vi hade även för första gången någonsin fått plusstatistik över två matcher mot ett topplag. Tidigare år har vi ju faktiskt bara vunnit mot bottenlag.
Vår spelmässigt bästa vårsäsong hade krönts på bästa sätt.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfanns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B, och kommer att spela i en reservserie även 2019. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 19 aug, 18:45
 • Bruna Bönor - Ulricehamns IFK U1
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Mån, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Brassar:

  Ons, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Byttorps IP 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng