MatchReferat
 • Svenljunga IK - Bruna Bönor 1-0 (1-0)

 • Tranehov, konstgräs, 28 februari, kl. 13:00
 • Målskyttar:

 • 1-0 (37) xxx
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 15

Inför matchen


Årets första träningsmatch spelas mot fjolårets seriesegrare i södra fyran, Svenljunga. Alltså en god utmaning.

Tanken med att ha en så här tidig match är i första hand att ta det som ett konditionspass. För mot Svenljunga borde vi få springa en del.


Kommentar


Sjukdomar, jobb och diverse annat gjorde att vi hade tunn trupp. Framför allt hade vi få naturliga backar och centrala mittfältare. Och bland de tolv spelarna fanns två som var småkrassliga.

Johan och Mato hade en lite knivig uppgift att sy ihop elvan. Att vi dessutom hade kort tid för uppvärmning gjorde att det fanns massor av frågetecken när domare Peter Vierhout blåste igång matchen.

Sju-åtta minuter senare var det idel utropstecken från vårt för dagen svartklädda lag. Matchupptakten var nämligen fantastiskt bra. Vi var välorganiserade och förlade omgående matchbilden till Svenljungas planhalva.

Efter tio minuter började vi tappa lite i organisation och matchbilden förflyttades till vår planhalva. Den första halvtimman höll vi dock motståndarna på så behörigt avstånd att de knappast nådde fram med distansskott.

I den första halvlekens sista kvart började det hetta till. Vi släppte inte till något inne i vårt straffområde, men Svenljunga var nu inom räckhåll för distansskott. Ett snyggt sådant satt klockrent vid Rebeckas bortre stolpe i 37:e. Strax efter hade Svenljunga även ett ribbskott.

Vi hade inte skapat någon riktigt bra chans, men å andra sidan alltså skött oss lysande i defensiven. En glädjande sak var att vi inte led av några trötthetssymtom, utan vi hade fortfarande bra med krafter in i andra halvleken.

Den andra halvleken fördes av hemmalaget från start. De hade ytterligare två ribbskott, ett friläge som Rebecka gjorde en spektakulär räddning på och ytterligare ett antal chanser. Positivt var dock att de sällan kunde avsluta ostört, utan att vi hela tiden hade ett väl samlat försvar.

Även om vi inte skapade mycket kändes var Annie, Amanda och Felicia hela tiden på språng och flera gånger var de nära att rinna igenom. Annie och Amanda hade en av halvlekens allra bästa chanser, men en Svenljungaback räddade i sista stund. På en frispark prickade dessutom Alex ribban.

Totalt sett var Svenljungas seger på alla sätt rättvis och kanske lite i underkant. Men vi kan ta med oss massor av positiva saker från den här säsongspremiären. Vår försvarsorganisation och vår fina fysiska status var två.

Alla våra tolv spelare gjorde utmärkta insatser. Två stjärnor lyste dock starkare än övriga, dels Claire som höll ihop backlinjen på ett fantastiskt sätt, dels Alex som gjorde ett grymt jobb på centralt mittfält.

Kabel-tv var på plats och fick följande klipp:

* Samlat försvarsspel följt av anfallsuppbyggnad.
* Alex frispark som slår i ribban.
* Amandas frispark - som dock hade fel skruv.
* Frispark från Svenljunga, som också tar i ribban.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfinns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Tis, Sjöbohallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Sjöbohallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Hestrahallen 18.45-20.00
 • Brassar:

  Sön, Sjöbohallen 17.00-18.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng