MatchReferat
 • Holmalund IF Akademi - Bruna Bönor 4-0 (2-0)

 • Brogårdsvallen, 3 maj, kl. 17:00
 • Målskyttar:

 • 1-0 (13) Jennifer Cronstam
 • 2-0 (44) Astrid Ahlander Johansson
 • 3-0 (53) Astrid Ahlander Johansson
 • 4-0 (78) Rebecca Todorovic
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 62

Inför matchen


I vår seriepremiär ställs vi mot seriens storfavoriter Holmalund IF Akademi. Våra motståndare inledde serien med att besegra Byttorp/Kronäng med hela 16-0. De vann även sin grupp i DM före Ulricehamn och Äspered, bland annat efter att ha besegrat Äspered med 8-1.

Det finns alltså massor av kvalitet i Holmalunds Akademilag - ett lag som hade spelat i division 2 om inte B-lagen hade kastats ut ur seriesystemet i vintras. Holmalund fick därmed bilda ny förening och starta om i fyran.

Vi räknar med att vi kommer att möta ett piggt och bollskickligt lag. För vår del blir det väldigt viktigt att hålla ihop laget samt att plocka fram den arbetsmoral som vi haft inomhus mot herrlaget under vintern.

Vi har ju lärt oss att om vi jobbar stenhårt och disciplinerat tillsammans är vi väldigt svårslagna. Genom hårt arbete i 90 minuter plus tillägg skall vi kunna få med oss ett riktigt bra resultat från Alingsås.


Kommentar


Vi kom till Brogårdsvallen för att möta seriefavoriterna utan målvakt. Både Rebecka och Emelie var sjuka, vilket innebar att en utespelare skulle få ställa sig. Det var inte direkt kö till att dra på sig målvaktströjan.

Fortfarande när vi klev in i omklädningsrummet 45 minuter innan avspark saknade vi målvakt. Där bröt Veronica och Pauline tystnaden och valde att vakta målet i varsin halvlek. Båda förtjänar guldstjärna för att de ställde upp. Det blev inte sämre av att båda dessutom skötte målvaktandet på ett utmärkt sätt.

Inför avspark poängterade vi hur viktigt det var att vi höll ihop laget, att alla jobbade kopiöst och att vi visade karaktär ? vad som än hände. Vi var ju inställda på att vi sannolikt skulle få springa och jaga boll under stora delar av matchen.

Och visst blev det försvarsspel för vår del i större delen av matchen. Holmalund var ju nämligen precis så bollskickligt som vi hade haft anledning att tro. Men vi spelade precis som vi skulle.

Den första halvleken var ett typexempel på hur man jobbar som ett lag i försvarsspel. Vi låg bra i positioner och var aggressiva i närkamperna, utan att vara fula. Faktum är att vi drog på oss väldigt få frisparkar för att vara såpass underlägsna sett till bollinnehav.

Visst hade vi lite hjälp av att planen var lite ojämn, men det förändrar inte det faktum att alla jobbade föredömligt. Försvarsspelet började med att våra forwards sprang över stora ytor och störde Holmalunds uppspel. Det fick följden att vårt mittfält hann komma tätt i press på deras mittfältare, som tvingades spela hemåt ? eller lägga chansbollar ut mot kanterna. Vår backlinje läste av spelet bra och var väl samlad. Det innebar att Veronica oftast fick hantera stressade skott från mycket långt håll, eller från dåliga vinklar.

1-0-målet kom på ett långskott i 13:e minuten. Holmalund hade även ett stolpskott och en chans på hörna. I övrigt fick de ut väldigt få målchanser av sitt stora spelövertag. När 2-0 kom på en olycklig retur i minut 44 kändes det faktiskt som att Holmalund ledde med ett mål för mycket.

Även om vi inte hade ett enda riktigt avslut mot mål var vi nämligen inte ofarliga. När vi hade möjlighet höll vi i bollen på mittfältet, fick upp laget och fyllde på med mycket folk framåt i kontringarna. I och med att Holmalund tryckte upp sin backlinje högt fanns det stora ytor bakom dem. Det var också väldigt nära vid ett par tillfällen att vi fick rena frilägen.

I paus berömde Johan hela laget för försvarsinsatsen, "Den bästa laginsats vi någonsin gjort." Det ligger mycket i det. Vi hade god defensiv kontroll och med lite tur hade det varit mållöst i paus.

I början av den andra halvleken höjde Holmalund tempot samtidigt som vi tappade lite aggressivitet. Under drygt tio minuter var vi riktigt illa ute. Där skapade de flera öppna lägen inne i vårt straffområde och vi skall vara glada att vi bara släppte ett mål under den perioden.

Det målet var ett hårt inspel som tog på Claire och gick in i mål. Officiellt skrevs det som självmål, men det var ett sådant självmål som är svårt att undvika. Några minuter senare stod för övrigt Claire för något som kan bli årets räddning när hon styrde undan ett skott från en Holmalundsspelare som hade rundat Pauline.

Även om vi rullade på folk så mycket det bara gick för att orka hålla upp intensiteten märktes det efter paus att vi tröttnade lite. Vi orkade inte längre fylla på med lika mycket folk framåt i kontringarna. Och även om vi hittade en bättre trygghet i försvarsspelet den sista halvtimman, och där återigen höll borta Holmalund från vårt straffområde, kändes det inte längre som att vi kunde hota dem. Det blev mest enmanskontringar från vår sida, kontringar där vi aldrig hittade några riktiga avslut.

4-0 kom på ett friläge. På slutet hade Hanssen vår bästa chans, men hennes lobbförsök smet utanför.

Det blev 4-0 - siffror som är svåra att snacka bort. De speglar väl ungefär hur stor skillnaden var mellan lagen. Men det var ett väldigt bra lag vi mötte, så vi kan se tillbaka på matchen med raka ryggar. För totalt sett var det här alltså en fantastisk arbetsinsats från hela laget. Det är faktiskt härligt att se hur vi har utvecklats som lag den senaste tiden.

Kan vi lägga ner ett sådant här arbete i varje match framöver ? då blir vi väldigt svåra att göra mål på. Och då kommer vi att ta massor av poäng i den här serien.

Slutligen bjuder vi på fem Kabel-tv-klipp från matchen:

* Bönorna värmer upp på Brogårdsvallen inför årets seriepremiär.

* Bönorna ställer om snabbt till försvarsspel och Claire stoppar en kontring.

* Framgångsrikt försvar när Holmalund har frispark i farligt läge.

* Holmalund kontrar på vår högersida.

* Vi är väl samlade när Jennifer Cronstam försöker ta sig igenom vårt försvar.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfinns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och juniorlagets årliga återuppståndelse till Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Tis, Sjöbohallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Sjöbohallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Hestrahallen 18.45-20.00
 • Brassar:

  Sön, Sjöbohallen 17.00-18.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng