MatchReferat
 • Södra Härene IF - Bruna Bönor 0-0 (0-0)

 • Björkvallen, konstgräs, 8 mars, kl. 14:15
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 25

Inför matchen


DM 2020, grupp 14. Första omgången.

Utöver vi och Södra Härene ingår även Toarpsalliansen och Vedums AIS i grupp 14.

Södra Härene hade vi i serien i fjol. Då vann de två jämna 1-0-matcher. I seriepremiären föll vi på Ryda och veckan innan midsommar i Vårgårdas utkanter. Vi hade svårt med Södra Härenes fysiska spel. Om vi skall ge oss själva bästa möjliga start på 2020 måste vi klara av att hantera Södra Härenes fysik.

Men framför allt använder vi DM till att spela ihop vårt nya lag. Tanken är alltså att gå på mycket folk, samt att jobba hårt med vårt grundspel. Vi kommer från en framgångsrik inomhussäsong där vi slutat topp fyra i två av tre cuper efter årsskiftet. I den tredje åkte vi i kvartsfinal.

Förberedelserna inför DM-starten har dock inte varit optimala. Dels har det både varit många småskador och sjukdomar. Men framför allt har vi haft svårt att hitta bra träningsmöjligheter. Det har antingen varit storm eller snö när vi skulle haft våra plantider.

Mycket av den försäsongsträning som skulle ha bedrivits på planen har därför flyttats inomhus till mötesrummet. Vi får se hur den teoretiska träningen funkar i praktiken...


Kommentar


Mållöst i Vårgårda innebar att vi kunde räkna in Bönornas första DM-poäng någonsin. När vi var med 2018 blev vi både mål- och poänglösa.

Den här gången gjorde vi inte heller några mål i själva matchen. Men vi vann den efterföljande straffläggningen med 4-3. Det innebär att vi placeras före Södra Härene om vi slutar på exakt samma poäng och målskillnad.

Vår tanke inför DM hade varit att spela med 18 spelare i matcherna, och rulla på mycket folk. Skador, sjukdomar och jobb gjorde att vi bara hade med oss 13 spelare till Björkvallen.

Det visade sig dock funka utmärkt. Orkesmässigt stod vi oss väl. Tidigare har vi haft det jobbigt med fysiken mot Södra Härene. Nu startade vi med ett mittfält där genomsnittsåldern var 15,5 år, något som på förhand kändes som lite gambling.

Men vi spelade smart och såg till att fysiken inte blev någon avgörande faktor i den här matchen.

För att vara första matchen, och att vi lagt till ganska många nya moment både i anfall och försvar, var det en fantastisk laginsats. Defensivt höll vi ihop laget utmärkt.

I den första halvleken hade vi motvind, något som gjorde att huvuddelen av spelet var förlagt till vår planhalva. Trots det lyckades inte Södra Härene spela sig till några farliga målchanser. Deras enda läge kom på en hörna.

I motvinden hade vi det lite svårt att få upp laget. Vi spelade dock förståndigt och höll nere risknivån. Några gånger lyckades vi spela oss igenom och då få till halvlägen. Känslan var att vi redan har en bra grund i anfallsspelet, det utan att vi egentligen har tränat något på det.

Efter paus flyttade vi fram positionerna. Nu hade vi vinden i ryggen, vilket flyttade spelet från vår planhalva till mittplanen. Det skall sägas att Södra Härene var väldigt nära att ta ledningen i början av halvleken. Men skottet från vår vänstersida gick tack och lov utanför.

Vi hade också ett par bra framstötar. Bland annat hade Mathilda två fina chanser. Men det blev 0-0, vilket måste anses vara ett bra resultat för ett lag som hittills huvudsakligen har fokuserat på försvarsspel.

Att vi sedan vann straffläggningen med 4-3 var en liten självförtroendeboost. Det här var helt enkelt en match som gör att det blir ännu roligare att gå till träningen kommande vecka. En härlig start på utesäsongen 2020.

Våra fyra straffmål gjordes för övrigt av Alva, Clara, Nicola och Sandra.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfinns från 2020 återigen i division VI. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Under många år har vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
Matchdax
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar och Bönor:

  Mån, Borås Arena2 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Brassar:

  Tors, Fys 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng