MatchReferat
 • Bruna Bönor - Toarpsalliansen 0-2 (0-2)

 • Borås Arena 2, 14 mars, kl. 16:00
 • Målskyttar:

 • 0-1 (22) Therese Magnusson
 • 0-2 (31) Självmål
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 75

Inför matchen


DM 2020, grupp 14. Andra omgången.

Tabell:

Vedums AIS 3-1 3
----------------------
Bönorna 0-0 1
Södra Härene 0-0 1
Toarpsalliansen 1-3 0

Vi inledde med en fin poäng i Vårgårda mot Södra Härene. Nu väntar bekant motstånd. Toarpsalliansen var ju Bönornas samarbetsklubb innan vi vände oss mot Byttorp. Kvar i deras lag finns bland annat Elin Steen och Matilda Jacobsson spelare som tidigare spelat i brunt.

Eftersom vi har spelat ihop med Toarpsalliansen har vi inte mött dem så många gånger. Det blev två seriematcher 2017. Då vann de med 6-0 och 2-0. Sedan har vi även mött dem i träningsmatcher 2018 och 2019. 2018 var det en iskall eftermiddag på Kransmossen, där de vann med 3-0. Och i fjol vann de med 2-0 i vår säsongsöppning på Dalsjöhov.

Vi har alltså inte lyckats göra mål på dem utomhus ännu. Det känns som ett rimligt mål för lördagen.

Däremot gjorde vi mål på Toarp i futsal i vintras. I Bregmos cup i Borgstena slog vi ut deras förstalag med 1-0 i kvartsfinal och i Nittorp vann vi med 2-1 mot deras andralag.

Det brukar alltid vara trevliga matcher mot Toarpsalliansen. Vi hoppas att det blir ytterligare en sådan. Och med det hälsar vi publik, motståndare och domare Abdi Mohamed Muse hjärtligt välkomna till Borås Arena 2.


Kommentar


Efter ett par dagar där allt hade handlat om coronaviruset spelade vi vår andra DM-match. Av coronaskäl hade vi ställt in vår fysträning inomhus på torsdagen.

Och på matchdagen valde vi att minimera tiden inomhus genom att uppmana spelarna att komma så ombytta de kunde, samt att ta genomgången utomhus.

Det blev en lite udda uppladdning. Men när matchen väl började hade corona en biroll. Det var fotboll i fokus.

Det här var årets andra match. I den första, den mot Södra Härene, gjorde vi en kanonmatch sett till defensiv organisation. Vi kom rätt i positionerna från början, och krympte ytorna centralt.

Årets andra match blev en helt annan historia. Kanske för att Toarpsalliansen inte var riktigt lika starkt som Södra Härene. I Vårgårda fick vi automatiskt koncentrera oss på lågt försvarsspel, och långa stunder hade vi inget anfallsspel alls. Då var det lättare att tänka rätt i defensiven.

Mot Toarp kände vi från start att det fanns öppningar att anfalla. Och då visade det sig att vi fortfarande har ganska mycket att lära innan vårt spelsätt sitter. När vi började försvarsspelet högre upp i planen tappade vi snabbt våra defensiva positioner, blev fega och började backa.

Den första halvleken gick helt till Toarpsalliansen. Inte så att de kom till speciellt många avslut. Men de vann matchen om mitten och ägde därför matchen så långt. Sett till matchbild var 2-0 i paus helt i sin ordning. Men sett till målchanser kändes det i överkant.

I paus fanns det mycket att prata om. Vi tryckte på följande punkter:

* Håll ihop mittfältet bättre
* Tryck upp yttermittfältarna, så de inte faller ner i backlinjen
* Tryck upp laget till mittlinjen när vi anfaller.
* En back kliver upp på bollhållare, resten faller.
* Prata med varandra, det är tyst
* Var lite lugnare med bollen. Våga hålla i, ta gärna två tillslag
* Byt sida i uppspelsfas

Budskapet nådde fram. För om den första halvleken var passiv och dålig var den andra riktigt bra. Vi vågade kliva fram och ta kommandot. Och vår dominans kändes minst lika massiv som den Toarp hade före paus.

Vår bästa målchans gick till Annie, som i friläge dock kom för nära Toarps målvakt. Vi kom också till många skottlägen av den typ som Toarps mål kom på. Faktiskt fler än Toarp kom till i den första halvleken. Men vi hade dålig kvalitet på avsluten, de flesta gick utanför eller över.

Just offensiv kvalitet är något vi får jobba mycket med framöver. Lite bättre kvalitet i passningsspel och avslut hade vi absolut kunnat vinna den här matchen. Nu förlorade vi med 2-0.

Resultatet innebär att vi inte längre kan vinna gruppen. Men vi ställer ju i första hand upp i DM för att få bra försäsongsmatcher, vilket vi har fått. På de två första har vi gjort tre bra halvlekar, vilket är lovande. Och faktum är ju att den fina andrahalvleken gör att vi trots förlusten lämnade Borås Arena 2 med ganska positiva känslor.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfinns från 2020 återigen i division VI. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Under många år har vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
Matchdax
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar och Bönor:

  Mån, Borås Arena2 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Brassar:

  Tors, Fys 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng