MatchReferat
 • Bruna Bönor - Brämhults IK U 0-6 (0-4)

 • Ryda sportfält, 23 maj, kl. 19:00
 • Kabels lag:

 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • -------------------------
 • Avbytare:

 • -------------------------
 • Publik:

 • 70

Inför matchen


Efter två raka segrar åkte vi på en riktig käftsmäll borta mot Skepplanda.

Nu väntar Brämhult U, som vi vet är ett starkt lag. Ändå har de inlett serien med två förluster på de tre första omgångarna. Det är en av många signaler om att den västra fyran är en riktigt bra serie i år.

Brämhult mötte vi i höstas. Då var vi alla dåliga i den första halvleken, såväl spelare som ledare. I paus låg vi under med hela 5-0. Då gjorde vi lite justeringar som gjorde att vi vann den andra halvleken med 2-0 och således putsade förlustsiffrorna till 5-2.

Hos Brämhult finns flera spelare vi känner till väl. Trion Vilma Grimmergård, Elsa Persson och Ebba Nåfält har alla spelat i Byttorp, och Moa Rasmussen har spelat med Borås AIK. Alla de fyra är duktiga spelare som vi bör se upp med. Inte minst med Vilmas snabbhet.

För vår del har fokus legat på att anpassa vårt grundspel till spel på gräs. Vi måste lita på att vårt fina passningsspel ska kunna funka även när det är lite studsigt.

Om vi skall kunna nå ett bra resultat i vår första match för året på Ryda har vi minst 90 minuters stenhårt arbete framför oss.

Med det hälsar vi Brämhults IK, publik och domare Albin Suntic hjärtligt välkomna till Ryda sportfält, Borås motsvarighet till Wembley.


Kommentar


För andra matchen i rad förlorar vi med stora siffror trots att vi spelmässigt känner att vi hänger med bra. 0-6 är på alla sätt ett otroligt frustrerande resultat. Det är en förlust som inte går att snacka bort.

Men resultatet?

Faktum är att vi upplevde det som att vi spelmässigt ägde den första halvleken, att vi spelade rätt bra ute på planen och faktiskt skapade fler målchanser än Brämhult.

Men medan vi inte kom närmare än två bollar i ribban så gjorde de fyra mål. Per sa i paus att Brämhult gjorde fyra mål på två anfall. Det ligger lite i det. För på många sätt kändes det som att vi så långt hade hyfsad kontroll på Brämhult.

Men vi förlorade med 6-0 för att vi bjöd våra motståndare på flera av målen. Vi bjöd på målen genom att vara för snälla. Man skulle kunna skylla de billiga baklängesmålen på otur. Men det känns tyvärr inte som en riktig spegling av verkligheten.

Vi har ju nämligen släppt in lite för många enkla mål den här säsongen för att det bara skall gå att avfärda som slump eller otur. Inte minst har vi släppt in fem hörnmål på de tre senaste matcherna. Och då har vi inte haft mer än cirka tio hörnor mot oss.

Kort sagt måste vi bli rejälare i båda straffområden. När bollen är i vårt straffområde måste förstaprioritet vara att den skall så långt bort som möjligt. Och när bollen är i motståndarnas straffområde kan vi inte vänta och se vad som händer, då måste vi offra oss att forcera in bollen i mål.

Både i den här matchen och i Skepplanda föll vi dessutom tillbaka efter paus. När Brämhult gjorde 5-0 efter att vi två eller tre gånger misslyckats med att rensa efter en hörna kändes det som att vi gav upp hoppet lite. Inte så att vi slutade att kämpa, men det kändes ändå som att vi tappade lite energi.

När vi ändå är inne på negativa saker så hade vi lite negativ energi i laget i paus. Det är inget vi vinner på, utan vi måste försöka vara konstruktiva. Det skall vara högt till tak både i diskussioner på planen, och i pauser. Om inte alla spelare är överens om hur vi skall lösa någon situation måste vi ta det med tränarna.

Därmed lämnar vi det negativa. Spelmässigt fanns det alltså ändå en del positivt att ta med sig. Vi hade flera fina kombinationer i början av matchen, och vi var väldigt nära att göra mål på tre av våra hörnor. Dessutom hade vi några väldigt fina spelvändningar som gav öppna kantlägen.

I början av den andra halvleken hade vi ett riktigt mönsteranfall där vi sågade oss i genom på högerkanten. Det slutade med att Tinja slog ett fint inlägg som Amanda nickade utanför.

De senaste resultaten är verkligen rena natta. Trots det finns det alltså ljuspunkter. En hel del positiva saker i vårt spel. Nu står vi inför utmaningen att även få till positiva resultat.


Namn:

Kommentar:

 

loader
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
Matchdax
  • Östadkulle/Södra Härene - Bruna Bönor

  • 1 juli, 19:00
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 1 juli, 19:00
 • Östadkulle/Södra Härene - Bruna Bönor
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Måndag, Fys Ryahallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tisdag, Fotboll Bodavallen 19.00-20.30
 • Bönor:

  Torsdag, Fotboll Rydahallen 18.45-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng