NYHETER 2017
  • Inga Bönor i Stora Levene

  • [171208] Under lördagen skulle Bönorna ha spelat två seriematcher i Stora Levene. Men så blir det inte. Orsaken var att vi inte fick ihop tillräckligt med spelare.

   Vi är otroligt ledsna för att det blev så här, framför allt är det väldigt tråkigt gentemot våra motståndare som med kort varsel går miste om en inplanerad seriematch vardera.

   Det är flera skäl som ligger bakom. Vi har försökt undvika matcher på lördagar i flera år, eftersom vi har flera spelare som jobbar på lördagar. Och det var inte lätt att få ledigt en lördag i julruschen. Det i kombination med skador, sjukdomar, några spelare med bristfälligt engagemang samt att vi tappat spelare i höst gjorde att vi inte fick ihop det.

   Nu ligger vår framtid i serien i händerna på Wargön, Falköping och förbundet.
  • Tack alla som valt Kabel som Gräsrotsklubb

  • [171116] FC Kabel Åttio får i år 5573 kronor genom Svenska spels satsning Gräsroten, där man kan stödja sin favoritklubb. Tack alla som bidragit.

   Totalt kan man klicka för tre Gräsrotsklubbar. Om du inte stödjer Kabel i Gräsroten, men vill göra det framöver finns
   en länk här.

   Ett annat sätt att hjälpa Kabel till inkomster är att göra marknadsundersökningar hos panel.se.

   För tillfället får vi 40 kronor per person som anmäler sig. Dessutom får vi pengar för varje genomförd undersökning. Det här gäller för personer som är 15 år eller äldre. Så du får gärna även be familj och vänner att hjälpa till.

   Skicka aktuella mejladresser till johan.ryden@bt.se för de som kan tänkas vilja göra en och annan marknadsundersökning för att stötta Kabel, så fixar vi så att ni kommer in i systemet.
  • En historisk dag för klubben

  • [171111] I dag är en historisk dag för FC Kabel Åttio. I dag spelar vi nämligen vår första seriematch någonsin i futsal.

   Vi spelar för övrigt även den andra i dag också. Det är Bönorna som skall spela i division II Västergötland, och som inleder med sammandrag i Vargön utanför Vänersborg.

   Klockan 11.30 möter vi Arentorp Helås och klockan 14.30 ställs vi mot IFK Trollhättan. Info om de lagen finns i respektive matchdax här på hemsidan.

   Vi åker till Vargön med följande åtta spelare: Claire Eriksson, Emma Grönbäck, Emma Karlsson (Kabel), Ida Johansson, Nicola El-Maalouf, Emma Karlsson (Byttorp), Mathilda Vakk och Sariko Farah.

   Inför seriestart har vårt lag presenterats av Futsalmagasinet. Läs vad de skrev här.
  • Inga ungbrassar i Mariedal cup

  • [171110] Tyvärr har vi inget lag i Mariedal cup i år. Fast det var nära.

   Vi var på gång, och fick erbjudande om en reservplats i den allra första gruppen i Boråshallen. Tyvärr fanns det dock inte tillräckligt engagemang bland våra ungbrassar, utan vi tvingades tacka nej.

   Vi hoppas att det blir mycket brassefotboll i Mariedal cup även utan oss. Och så får vi se om vi kan lyckas skrapa ihop ett lag till nästa år igen.

   Och helt utan brun representation är inte årets turnering. Vi har ju fått en helsida i turneringens program, en sida där det frossas i bruna cupminnen, framför allt från den fantastiska turneringen 2006.
  • Bönorna uppflyttade till division II

  • [171003] Bönorna spelar i division II i vinter. Vi skall nämligen för första gången vara med i en futsalserie. Den drar igång redan den 11 november med ett sammandrag i Vänersborg.

   Matcherna är 2x20 minuter och premiärdagen skall vi möta Arentorp/Helås och IFK Trollhättan.

   Hela spelschemat för serien hittar du här.
  • Historiskt hattrick av Annie

  • [170917] I kväll på Lundavallen i Äspered lyckades Annie Josefsson med något ingen annan böna lyckats med tidigare.

   Hon gjorde nämligen ett äkta hattrick. Ett äkta hattrick innebär att man gör tre mål i rad i samma halvlek. Bönorna låg under med 2-0 i paus. I andra halvleken gjorde sedan Annie 2-1, 2-2 och 2-3 innan Äspered lyckades kvittera på slutet.

   Tremålsskyttar har vi haft förr, exempelvis gjorde ju Emma Grönbäck tre mål borta mot Öxnevalla i våras. Men ett äkta hattrick hade alltså ingen böna lyckats få till. Inte förrän söndagen den 17 september 2017.

   Äkta hattrick är inget vi överhuvud taget är bortskämda med i FC Kabel Åttio. Det senaste äkta hattricket i herrlaget stod Michael Jonason för borta mot FK Yugo den 5 september 2010. Jonason gjorde sitt hattrick på fantastiska åtta minuter. Annie behövde 32 minuter för sitt.
  • Kvällens match är uppskjuten

  • [170903] I kväll skulle Brassarna har spelat mot Kronäng C. Fast matchen är uppskjuten eftersom vi hade svårt att få ihop lag. Gissningsvis är inte förbundet speciellt ledset för det, det är nämligen även akut domarbrist den här helgen.
  • Härlig seger för Brassarna

  • [170626] Nu har även Brassarna kunnat sudda ut nollan i vinstkolumnen. Poäng två, tre och fyra trillande nämligen in i hög efter kvällens 1-0-seger hemma mot Hedared.

   Karl Jutemar tryckte in Brassarnas första segermål för året på retur efter frispark.

   Målet skall gå att se på den här länken.

   Det var vår sista match för våren. Nu tar både Brassar och Bönor lite semester.
  • Grattis alla bruna studenter

  • [170616] FC Kabel Åttio uppmärksammar förstås alla våra färska bruna studenter i dag. Grattis på er stora dag.

   Se nu till att fira i kväll som det anstår spelare från en riktig FestClub. Sedan beordras ni vila i helgen, för på måndag är det match...

   PS. Länkat är förresten ett hett tips på högklassig flakmusik.
  • Ny matchändring för Brassarna

  • [170614] Brassarnas hemmamatch mot Borås Gif har fått ny matchtid. Den kommer att spelas på måndag den 19 juni klockan 19.00.

   Det är förstås Ryda sportfält som gäller. Välkommen.
  • Brun nationaldagsfest på Ryda

  • [170606] Bönorna firade nationaldag genom att sjunga en välbekant segersång på Ryda.

   Efter en helgjuten arbetsinsats besegrade vi nämligen Äspered med 2-1 på nationaldagskvällen.

   Ett längre referat kommer under kvällen att finnas om man klickar på matchen ute i högermarginalen. Klart är att målen gjordes av Jasmin och Ashin samt att segern innebär att vi passerar både Äspered och Kronäng i tabellen.

   Bönorna är på gång...
  • Flyttad match för Brassarna

  • [170603] Brassarnas möte med Hedareds BK B är flyttat.

   Först var tanken att matchen skulle har spelats på onsdag, den 7 juni. Hedared kunde dock inte då, utan ville byta speldag. Vi gick förstås med på det. Den nya avsparkstiden blir nu i stället måndagen den 26 juni 19.00. Vi spelar förstås på Ryda sportfält, Borås motsvarighet till Wembley.
  • Gröna Bönor tog årets första seger

  • [170522] FC Kabel Åttios första seger 2017 är i hamn.

   Bönorna vann med 2-1 mot klassiska Kronäng på Byttorps IP. Det var de Gröna Bönornas första match, och således också de gröna bönornas första seger.

   Målskyttar blev Johanna och Emma Grönbäck. Ett utförligt referat från matchen finns här på hemsidan.
  • Bönorna tippas sist i serien

  • [170507] I morgon går Bönorna som sista Sjuhäradslag in i årets seriespel. Vi gör det i år med hjälp av Byttorps IF - kul att vi kunnat få igång ett samarbete med en ny, klassisk damfotbollsklubb.

   Den här premiären har vi sett fram emot både med förväntan, och med viss bävan. Vår trupp har ju varit väldigt tunn under våren, och vi har haft det kämpigt att få ihop folk till matcherna. Ett tag var vi lite osäkra på om vi ens skulle få ihop det. Vi sökte därför, och fick, tillstånd från förbundet att spela niomanna, när det behövs. Vi hoppas dock att vi inte skall behöva köra niomanna i en enda match.

   För de senaste veckorna har något väldigt positivt hänt i truppen. Det har kommit in ett gäng nya spelare. Till morgondagens premiär är inte problemet att få ihop lag, utan mer att välja ut vilka som skall vara med.

   Nyförvärv för FCKÅ/BIF inför serien är:

   * Annie Josefsson, tillbaka från Australien, nu överskriven från Målsryds IF.
   * Veronica Nilsson, överskriven från Målsryds IF.
   * Jessika Lipkin, ny i Byttorp från Brämhult.
   * Amanda Bergstrand, comeback i Byttorp.
   * Caroline Hedman, comeback i Byttorp.
   * Annelie Callingsjö, comeback i Byttorp.

   Och fler spelare är på väg in, några kommer på träning under nästa vecka. Det här lagbygget börjar se riktigt intressant ut.

   Kollar vi på själva serien är den på förhand otroligt oviss. Bland bloggare och media känner vi till att tre olika tips gjordes inför seriestart. De tipsen hade tre olika seriesegrare.

   BT tippade Alingsås KIK, Lokalfotboll Alingsås tippade IFK Öxnevalla och Miie på bloggen Fotboll033 tippade Hestrafors IF.

   Det alla tipparna var överens om var att Alingsås KIK skulle komma topp två och att vi skulle komma på någon av de två sista placeringarna. Sedan spretar det rätt bra. Gör man ett genomsnittstips blir det så här:

   1) Alingsås KIK med placeringssiffra 5 (1+2+2)
   2) Hestrafors IF 8 (3+4+1)
   3) Äspereds IF 9 (2+3+4)
   4) IFK Öxnevalla 13 (6+1+6)
   5) Kronängs IF 13 (4+6+3)
   6) Toarpsalliansen 17 (7+5+5)
   7) Hajom/Björketorp 21 (5+8+8)
   8) Kabel Åttio/Byttorp 22 (8+7+7)

   Om vi själva skall ge oss på ett litet tips ser det på många sätt annorlunda ut mot det som funnits i media. Nu har det gått några matcher, vilket förstås ger oss lite fördelar mot de andra tipparna. Men vi hade Alingsås KIK som vår favorit i BT-bilagan, och det tipset känns inte som att vi behöver ändra.

   Första utmanare blir nog Hajom/Björketorp och Äspereds IF. Hajom/Björketorp har tidigare år varit väldigt uddlöst, men har nu fått in spets från IFK Örby, vilket bör kunna lyfta ett annars välorganiserat lag rejält.

   Äspered är intressant och svårtippat eftersom de har några riktiga ess i skjortärmen. Går det bra för dem kanske det dyker upp ett gäng före detta elitspelare på Lundavallen i år, och då blir laget svårstoppat. Med truppen är tunn, så med några skador och utan stjärnhjälp kan däremot Äspered hamna en bra bit ner i tabellen.

   Toarpsalliansen är ett annat spännande lag som vi ju känner till väl efter flera års samarbete. De har massor av talang och spelar en fin fotboll. De kan bli en jobbig överraskning för många motståndare.

   Trion Kronäng, Hestrafors och Öxnevalla är stabila lag, som alla är lite svårkategoriserade. Alla är svårslagna, men frågan är om de har tillräcklig spets för övre halvan.

   Slutligen är det då vi själva. Är vi fågel, fisk eller mittemellan? De flesta verkar tro att vi är fisk. Det kanske inte är så konstigt, vi har ju tappat huvuddelen av fjolårets målskyttar och dessutom förlorat alla träningsmatcher.

   Men vi tänker sälja oss dyrt - och en sak lovar vi: vi tänker inte bli sist. Spelet kan börja.
  • Årets första poäng är i hamn

  • [170504] Precis som Elfsborg i tisdags låg Brassarna under med 4–2, men kom ikapp.

   Mötet med Borås AIK C slutade 4-4 efter att Oscar Eliasson, Philip Karlsson, Mattias Borgström och Fredrik Larsson gjort de bruna målen.
  • Flyttade matcher för bönorna

  • [170504] Bönornas bortamatch mot Toarpsalliansen har fått nytt datum. Den kommer att spelas i Gånghester tisdagen den 16 maj klockan 19.00.

   Orsaken till flytten är att det är träning för Camp Elfsborgs flickakademi det ursprungliga datumet.

   I nuläget ligger alla Bönornas matcher officiellt på Ryda sportfält. Men flera av dem kommer att flyttas till Byttorps IP. Vi återkommer med exakt vilka det blir. Måndagens seriepremiär mot Alingsås KIK spelas dock på Ryda.
  • Ryda sportfält öppnar för i år

  • [170417] I morgon öppnar Ryda sportfält för 2017. Det innebär att Brassarnas träning den här veckan blir på Ryda 19.00-20.30.

   Från och med nästa vecka är det även träning på måndagar på Ryda. Då har både Brassar och Bönor tid 19.00-20.30.

   Det här är ett spännande år på Ryda sportfält. Det är ju tänkt att det skall byggas en fotbollshall där. Vi har varit med på ett möte, och då sades det att hallen skulle byggas på grusplanen, vilket vi såg som positivt.

   Nu sprids oroande uppgifter om att det inte blir så, utan att man istället nu riskerar att minska antalet planer på Ryda. Vi lär snart informeras om vad som gäller.
  • Bönorna får spela niomanna i serien

  • [170411] Bönorna har fått dispens för att spela niomanna i de seriematcher där vi eventuellt har ont om folk.

   Sedan något år tillbaka tillåts niomanna i damfyran för klubbar med tunn trupp. Ingen klubb i Sjuhäradsbygden har tidigare sökt dispens för niomanna, men med tanke på hur truppen sett ut under försäsongen valde vi att söka.

   Och nu står det klart att vi har fått dispens.

   Reglerna är sådana att vi måste förvarna motståndarna fyra dagar innan match om att vi har ont om folk. I så fall blir det niomanna, om vi inte får ihop 13 spelare. Har vi 13 eller fler blir det elvamanna.

   Vid niomannafotboll för seniorer flyttas målen fram till insparkslinjen och så använder man ett förminskat straffområde. Det blir alltså större yta per spelare.
  • Nya Brassarna drar igång på allvar

  • [170406] I kväll spelar vårt nya Brassegäng sin första match.

   Vi startar lite lugnt med 2x30 minuter mot Kronäng U. Avspark är 20.30 på Kronängs IP på Gässlösa.

   Brassarna har haft bra närvaro på träningarna på Borås Arena och har en skön känsla i truppen. Det skall bli spännande att få ett första test på var vi står rent sportsligt.
  • Direkt från Kabel till Cyperns ligatrea

  • [170320] Amanda Kjöllerström har gjort en spektakulär resa, i lördags debuterade hon i Cyperns högstaliga.

   Det skall sägas direkt att Amanda aldrig har varit skriven i FC Kabel Åttio, hon har hela tiden haft sin licens i moderklubben Målsryds IF. Men vi upplever henne ändå som en äkta Kabelspelare.

   Under sina år med Bönorna gjorde Amanda 16 mål på 33 seriematcher, ett lysande facit. Ändå var det väl få som trodde att hon skulle gå direkt från division 4 till en högstaliga. Men Amanda skrev kontrakt med Barcelona FA i Cyperns liga direkt på sensommaren, och spelade alla träningsmatcher.

   Tyvärr skadade hon knät precis innan seriestart. Men i lördags var det äntligen dags för ligadebut. Hon spelade ungefär en kvart mot tabellfyran Omonia Lefkothea. Vi i FC Kabel Åttio skickar förstås ett stort grattis till Amanda.

   Avståndet mellan Kabel Åttio och Barcelona är inte så stort som många verkar tro...

   För er som undrar över vilken nivå damfotbollen håller på Cypern kan konstateras att blivande mästarlaget Apollon Limassol brukar hävda sig mycket bra i Champions League. Häromåret slog de ut Umeå, och i årets upplaga tog man sig till 16-delsfinal. Amandas klubb har förlorat mot Apollon med 3-0 respektive 1-0 i årets serie, resultat som tyder på att Barcelona FA håller bra klass.
  • Nya ansikten i styrelsen

  • [170320] Vid lördagens årsmöte fick FC Kabel Åttio flera nya styrelsemedlemmar.

   Nicola El-Maalouf, Emma Carlsson och Alexander Tegbring är nya ledamöter och Björn Berntsson är ny suppleant. Välkomna in i styrelsen alla fyra. Hela styrelsen för 2017 hittar du här.

   Vid mötet konstaterades att vi gjorde ett dåligt ekonomiskt resultat för 2016, huvudsakligen beroende på mycket bristfällig betalningsmoral från spelarhåll. Vi gick cirka 22500 kronor back, självklart ett ohållbart resultat.

   I år måste vi få in spelaravgifterna, annars kommer vi inte att ha råd att driva vidare föreningen.

   Utöver spelaravgifter välkomnas självklart även nya sponsorer, så hör av dig om du känner någon företagare som kan tänkas vilja stötta ett brunt fotbollslag i Borås.

   Eftersom Brassarna i år bara kommer att ha sex hemmamatcher, och därmed lägre kostnader, valde styrelsen på det konstituerande mötet som följde på årsmötet att sänka spelaravgiften (inklusive medlemsavgift) till 1300 kronor.
  • Årsmöte på lördag

  • [170316] På lördag (18/3) klockan 11.00 håller vi ordinarie årsmöte i vårt omklädningsrum på Ryda sportfält.

   Välkommen.
  • Fredagens match är inställd

  • [170315] Det blir ingen träningsmatch i Annelund på fredag.

   Orsaken är förstås att vår trupp är tunn, samtidigt som Byttorps J-lag har massor av sjukdomar. Vi får ladda om och försöka få ihop det bättre de kommande helgerna, där vi har matcher tre söndagar i rad.
  • Brassarnas serie äntligen fastställd

  • [170309] Efter många om och men är det nu klart med vilka motståndare Brassarna får i årets seriespel.

   Det har lagts flera förslag på serieupplägg för utvecklingsserierna i Västergötland, och nu är de till slut spikade. Brassarna hamnar i Utvecklingsserie B Borås tillsammans med:

   * Borås AIK C
   * Borås Gif A
   * Hedareds BK B
   * Kronängs IF U2
   * Sandhults SK B
   * Töllsjö IF B

   Förbundet lät lagen i serien avgöra om alla skulle mötas två eller tre gånger, alltså om det skulle bli tolv eller 18 matcher under säsongen. Med rösterna 5-2 vann det alternativ som sa att det blir tolv matcher.

   Vi och Töllsjö var för övrigt de klubbar som röstade för 18 matcher.

   Hos oss blir Alexander Tegbring huvudansvarig för herrlaget. Han kommer att stöttas av Jimmy Emanuelsson, Viktor André och Karl Jutemar.
  • Bönornas spelschema ligger klart

  • [170221] I går arrangerade vi spelordningsmötet för södra damfyran i presskonferensrummet på Borås Arena.

   Nicola, Claire och Ida hjälpte till att fixa arrangemanget.

   Vid mötet blev Bönornas spelschema klart. Det finns nu att läsa här på hemsidan under Dam, Matcher, 2017. Direktlänk här.

   Seriepremiären blir alltså hemma mot Alingsås KIK den 8 maj. Och serien avslutas mot Hestrafors den 24 september, också det på hemmaplan.

   Hittills har vi fem träningsmatcher. Eftersom seriepremiären kom så sent kanske det blir en träningsmatch till kring påsk.
  • Trotjänare lämnar Bönorna

  • [170219] Bönorna tappar två viktiga kuggar till Fristad.

   Det handlar om Malin Huttu och Alexandra Hegg som båda har beslutat sig för att testa vingarna i division II-klubben.

   Malin har varit i Kabel sedan hösten 2008 och är den spelare som gjort flest matcher av alla för Bönorna. Hottie står på 99 seriematcher och totalt 158 matcher. Hon har även spelat seriematcher för Brassarna, både i division VI och i reservserie.

   Alexandra har varit i Kabel i tre år. Under den perioden har hon inte missat en enda seriematch. På sina 44 seriematcher för Bönorna har Alex gjort 18 mål - näst flesta av alla bönor genom tiderna. Dessutom har Alex gjort mål för Brassarna i sexan. För även hon har spelet seriematcher för Brassarna, både i sexan och i reservserie.

   FC Kabel Åttio tackar Hottie och Alex för allt de har gjort i klubben och önskar båda stort lycka till i Fristad. Och skulle de ångra sig är de självklart hjärtligt välkomna tillbaka. Som vi brukar säga: En gång Kabel - alltid Kabel.
  • Vi kör inomhus en vecka till

  • [170216] Det blir inomhusträning i ytterligare en vecka, sedan går vi ut på konstgräset.

   Tanken var att vi skulle ha börjat ute på tisdag, men eftersom man byter kork på konstgräset på Borås Arena i början av nästa vecka får vi vänta till vecka 9.

   På tisdag blir det alltså sista inneträningen, det är som vanligt 21.00-22.30 i Daltorpshallen som gäller.

   Men från och med tisdagen den 28 februari kör vi ute på tisdagarna. Då är det Borås Arena 20.00-21.30 som är träningstid.

   Det här gäller både Brassar och Bönor, vi delar nämligen planen.
  • Förslag till Brasseserie

  • [170213] I dag kom första förslaget till seriesammansättning för Brassarna.

   Vi placeras i Utvecklkngsserie B Borås tillsammans med:

   • Borås GIF B
   • Brämhults IK B
   • Byttorps IF B
   • Hedareds BK B
   • Kronängs IF U2
   • Sandhults SK B
   • Töllsjö IF B

   Serierna spikas den 27 februari, fram tills dess kan det bli ändringar. Sedan ska matcherna vara lagda senast den 10 mars.
  • Årsmöte 18 mars

  • [170131] Vi håller årsmöte 18 mars kl 11 i omklädningsrummet på Ryda.
   Ev motioner ska vara styrelsen tillhanda senast två veckor innan mötet.

   Styrelsen behöver påfyllning med fler engagerade medlemmar. Är du intresserad kontakta Karl Jutemar i valberedningen.
  • Brassarna anmälda till seriespel

  • [170129] Vinden har vänt, vi har trots allt valt att anmäla ett herrlag till seriespel i år.

   I oktober meddelade vi att vi helt enkelt inte hade tillräckligt med spelare för seriespel det här året. Sedan dess har dock saker förändrats, och därför har vi trots allt nu anmält Brassarna till seriespel.

   Vi kommer att hålla till i en utvecklingsserie.
  • Tuffast möjliga lottning för Bönorna

  • [170118] Nu är även Bönornas lottning i STT-cupen klar.

   Och vi ställs mot tuffast möjliga motstånd. I vår grupp återfinns nämligen två av Sjuhäradsbygdens tre bästa lag, division 1-klubbarna Nittorp och Bergdalen. Där finns även småländska division 3-klubben Smålandsstenars Goif.

   Vi spelar enligt följande:

   Lördag 28 januari:

   16.00: Smålandsstenar-Bönorna

   17.10: Bönorna-Nittorp

   17.52: Bergdalen-Bönorna

   Ettan och tvåan i gruppen går vidare till slutspel.
  • Brassarnas lottning till Nittorp

  • [170117] Brassarnas lottning till STT-cupen i Nittorps ishall ligger klar.

   STT-cupen spelas med sexmannalag på filtmatta i ishallen. Det här är första gången Kabel ställer upp med ett herrlag. Vi spelar enligt följande:

   Grupp 7, Lördag 28 januari:

   10.34: FC Peking (från Hestra i Småland) - Brassarna
   11.30: Brassarna - Byttorps IF
   11.44: Nissafors IS - Brassarna

   Byttorp kom sist i BT-fyran 2016 och spelar alltså i femman i år. Både FC Peking och Nissafors IS spelade i division 6 förra säsongen. De slutade femma respektive fyra i Värnamosexan.

   Gruppsegraren och lördagens bästa grupptvåa går vidare till slutspel.

   Bönornas lottning har inte kommit ännu. Men damturneringen spelas på eftermiddagen och kvällen den 28 januari. Tolv lag är anmälda.
  • Nytt serieförslag för Bönorna

  • [170117] I dag kom förbundet med ett reviderat förslag till serie för Bönorna.

   Jämfört med det förslag som kom i början av december har Bollebygd strukits - de skall samarbeta med Rävlanda i division 3. In istället för Bollebygd har Alingsås KIK kommit.

   Så här ser det nya förslaget ut:

   * Bönorna
   * Alingsås KIK
   * Hajom/Björketorp
   * Hestrafors IF
   * IFK Öxnevalla - från trean
   * Kronängs IF
   * Toarpsalliansen - nytt lag
   * Äspereds IF
  • Ändrade speltider för Brassarna

  • [170104] Spelschemat för Brassarna i söndagens cup i Borgstena har ändrats.

   Två lag har tillkommit i turneringen, vilket förskjutit våra matcher en aning. Så här ser det nya spelschemat ut:

   Söndag den 8 januari
   14.00 Ambjörnarps IF
   15.15 Grimsås IF
   16.15 Borgstena IF
   17.30/17.45 ev kvartsfinal
   18.45 Final
VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Vårt damlag, Bruna bönor, ingår 2022 för första året i ett samarbete med både Borås AIK och Byttorps IF. Laget spelar i division fyra. Tyvärr har vi för tillfället inget A-lag för herrar i seriespel. Vi tvingades dra ur de Bruna brassarna ur sexan sommaren 2020. Under många år hade vi även haft ett Squadra B på herrsidan, men det vilar också i väntan på spelarpåfyllning. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är annars historiskt sett mest känd för de bruna dräkterna och för våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
KOMMANDE MATCHER
 • 16 april, 17:00
 • Svenljunga IK U - Bruna Bönor
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Bönor:

  Onsdag, futsal, Erikslundshallen 20.00-21.30
 • Bönor:

  Söndag, futsal, Hestrahallen 17.30-19.00
 • Bönor:

  Just nu har vi ingen uteträning
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng