NYHETER 2019
  • Kabelgalan hålls den 23 november

  • [191004] Bönorna har spelat klart sin serie, och Brassarna avslutar på söndag. Därmed börjar det närma sig Kabelgalan för 2019.

   Den höjdaren arrangeras lördagen den 23 november - så boka omgående in det datumet.

   Och tipsa gärna styrelsen om tänkbara specialpriser. Som ni vet kan man prisas för precis vad som helst.
  • Flyttade matcher för båda lagen

  • [190927] Både Brassarna och Bönorna skulle ha avslutat seriesäsongen i morgon med hemmamatcher. Men båda är uppskjutna på initiativ från våra motståndare.

   Bönornas avslutningsmatch mot Äspered spelas i stället på torsdag, den 3 oktober 19.15 på Byttorps IP. Och Brassarnas avslutningsmatch mot Gånghester/Målsryd B spelas den 6 oktober 18.00 på Kransmossen.
  • Tack för en minnesvärd dag

  • [190901] Det var betydligt mycket sämre närvaro än vi har vant oss vid på bruna jubileum. Det gjorde att förväntningarna på förhand var sänkta mot tidigare jubileum.

   Men utfallet blev förbluffande bra. Alla närvarande var nämligen engagerade, och det gjorde att den bruna sektens 40-årsfirande blev en högst minnesvärd dag. Bara det att vi hade representanter från fyra olika nationer på plats gjorde att det blev en speciell dag.

   Ett stort tack till alla ni som var med och bidrog till att lördagen den 31 augusti blev en dag som de brunhjärtade länge kommer att minnas. En dag som väcker hopp om att en brun 40-åring kommer att få uppleva betydligt fler jubileum.
  • I dag fyller FC Kabel Åttio 40 år

  • [190831] I dag fyller FC Kabel Åttio 40 år. Eller så gör vi det inte. Det även om det står ett datum i vår klubbsymbol råder det delade meningar om vilket datum klubben verkligen bildades. Fast det bryr vi oss inte om i dag, utan vi firar i alla fall vår 40-årsdag just den 31 augusti 2019.

   Vi börjar på Ryda sportfält 13.00. Kom gärna och känn av den bruna värmen och gemenskapen.
  • Program för 40-årsfesten

  • [190827] På lördag den 31 augusti är det alltså dags för FC Kabel Åttios 40-årsfest.

   Festen är precis som fotbollsmatcher uppdelad i två halvlekar. Den första halvleken spelas på Ryda sportfält från 13.00. Då är temat fotboll och grillning. De som kan spelar lite boll, plus att vi kör femkamp. Preliminärt håller vi på i två timmar.

   Den andra halvleken hålls i Storsjögården i Viskafors. Då blir det middag och diverse andra aktiviteter. Bland annat planerar vi för en liten auktion där vi bjuder ut ett antal unika Kabelprodukter. Vi startar 18.00. Klubben står för maten, men drycken tar du själv med dig.

   Och du. Det är inte för sent att anmäla sig - om du inte gjort det ännu.
  • Kabel Åttio har fått en marknadschef

  • [190826] På förra veckans styrelsemöte fick FC Kabel Åttio för första gången en marknadschef.

   Det är Daniel "Dani" Lundqvist som tagit på sig uppdraget att försöka sälja in klubben till en bredare publik, och till fler företag.

   Danis titel är inte helt spikad, men tills vidare kallar vi honom för vår marknadschef. Visst låter det väl bra?
  • ÄNTLIGEN - Brassarna vann en match

  • [190821] I kväll har vi stora nyheter: Brassarna har vunnit en match!

   Det var första gången på över två år som Brassarna tog en trepoängare. Äntligen ljöd den bruna segersången över Ryda sportfält igen.

   Vår ovana vid att vinna var tydlig. Huvuddelen av spelartruppen verkade inte ha en aning om att vi faktiskt har en segersång. Men nu har alla fått pröva sången.

   Vad matchen blev?

   Vi vann med 4–1 mot Baik B efter två mål vardera av Luisek och Dino. Samt efter ett antal fina räddningar av Hansson. Fast alla skall hyllas. Det här var en härlig laginsats.
  • Dags att anmäla sig till 40-årsfesten

  • [190728] Det är nu mindre än fem veckor kvar till klubbens 40-årsfest. Du kommer väl?

   Alla som någon gång har spelat eller tränat med FC Kabel Åttio är välkomna. Det är nu hög tid att anmäla sig. I det här Facebookevenemanget finns en inbjudan med alla svar på hur du går till väga.

  • Positiva vindar i klubben

  • [190603] I kväll hade vi styrelsemöte, och för första gången på många år var det åtta närvarande. Det var väldigt glädjande, för på senare år har vi oftast bara varit två-fyra på våra möten.

   Den fina närvaron är bara en av flera signaler om att vi kanske kan stå inför en liten ljusning efter flera års balansgång på stupkanten.

   Vi har haft bra närvaro på träningarna både för herr- och damlag den senaste tiden. Och vi har även haft mycket folk som haft lust att spela matcherna. Betalningsmoralen har också varit hyfsad, även om den kan bli bättre.

   På dagens möte satte vi som mål att kunna flytta upp herrlaget i sexan igen till nästa år. Och vi drömde om att få ihop tillräcklig ekonomi för att köpa nya dräkter.

   Andra mål är förstås att upprätthålla den goda stämningen i klubben samt att göra höstens 40-årsfirande till en riktig höjdare.
  • Våren är här - Ryda sportfält har öppnat

  • [190415] I dag öppnar Ryda sportfält för träning för året. Från och med i dag har vi således träningstider på Ryda på måndagar och onsdagar med start 19.00.

   I utgångsläget är det dock bara Brassarna som skall träna de tiderna. Inledningsvis kör Bönorna träning på Byttorps IP på tisdagar och torsdagar samma tid.
  • Preliminärt: 40-årsfest den 31 augusti

  • [190318] I år fyller FC Kabel Åttio 40 år. Vid lördagens årsmöte beslutades att sikta på att hålla 40-årsfesten lördagen den 31 augusti.

   Boka således in det datumet redan nu.
  • Verksamhetsberättelse 2018

  • [190317] Så här såg styrelsens verksamhetsberättelse för 2018 ut:

   Fotbollsåret 2018 var ett spännande år med blandade känslor. Det var länge sedan det fanns så många bruna hjärtan som det gjorde 2018. Mycket glädjande var också att det var en väldigt tuff kamp om ”årets rookie”. Tyvärr så var grundstommen med folk inte tillräckligt stor, utan det blev ett pusslande till många utav matcherna.

   Vi hade två lag i seriespel under året, ett herr- och ett damlag. Vi kör damerna först, eller Bönorna som vi ju kallar vårt damlag. För andra året i rad bildade Bönorna ett kombinerat lag ihop med Byttorps IF.

   Laget spelade i division IV Västergötland södra, där det slutade på femte plats med 13 poäng. Bönorna deltog även i DM, samt spelade i en futsalserie, division II Västergötland. I den senare slutade vi på sjunde plats. Under senhösten deltog laget även i Knallen cup.

   Bönorna hade totalt sett ett ganska jobbigt år, där man kämpade med en väldigt tunn trupp. Framför allt var det tufft på våren, det eftersom i princip samtliga spelare från Byttorps F17-lag valde att sluta i månadsskiftet mars/april. Det handlade om spelare som var tänkta att fylla ut vår trupp.

   Att spelarunderlaget minskade dramatiskt ganska tätt inpå seriestart var något vi kände av under hela säsongen. Som tur var hade vi dispens för att spela niomanna, vilket vi använde vid flera tillfällen. Vi kämpade oss dock igenom året. Och till slut hade vi tagit poäng av alla motståndare utom seriesegrande Rävlanda.

   Damlaget bedrev huvudsakligen sin verksamhet utomhus på Byttorps IP, men körde även en handfull träningar och matcher på Ryda sportfält. Ser man till fördelningen mellan spelare från Kabel Åttio och Byttorp i lagets seriematcher utomhus var det en mindre övervikt (56–44) till Kabel. Träningsnärvaron var totalt sett ganska dålig under säsongen. Inte minst var det tunt under den struliga försäsongen. Vi var sällan tvåsiffrigt antal på träningarna.

   Laget leddes av Johan Rydén från Kabel och Niklas Wakk från Byttorps IF. Dessutom var Bobby Johansson (Byttorps IF) med till och med mars månad. Totalt deltog 38 spelare i seriespelet, varav 14 var skrivna i FC Kabel Åttio. Flest matcher spelade Amanda Ekström och Johanna Blomberg, båda var med i 13 av de 15 matcherna. Flest mål gjorde Annie Josefsson, sju stycken.

   Herrlaget, eller Brassarna som vi brukar kalla det, spelade sitt seriespel i Utvecklingsserie B, Borås. Där slutade vi på sjunde och näst sista plats ovanför Rångedala IK, som drog sig ur serien. Vi tog ett poäng på hemmaplan emot Brämhults IK U 2 och det var dessvärre det ända poänget vi lyckades få ihop. Det slutade med en målskillnad på 8-74. ?

   Spelartruppen bestod av hela 52 spelare! Dessvärre var träningsnärvaron ganska dålig och med många nya spelare på varje match var det svårt att hålla en strukturerad strategi. Dock hade varje träning och varje match mycket skratt och glädje. Något vi kommer ta med oss in i 2019. Glädjande hamnade vi dessutom en fjärdeplats i ”publikligan”. ?

   Laget leddes av Mattias Borgström. De 8 målen gjordes av 5 olika spelare. Våra tre tvåmålsskyttar var Jimmy Emanuelsson, Phillip Karlsson och Gustav Risinger. De andra målskyttarna som gjorde var sitt mål var Benjamin Fhager och Eh Hser Nay Theimya. Erik Fredriksson var återigen i toppen på mest spelade matcher tillsammans med Jesper Lundström, Mika Nevalainen och Mattias Borgström.

   Brassarna spelade en inomhusturnering under januari månad, STT-cupen i Nittorp, och en i november, Knallen cup.

   2018 års ekonomi var positiv, det var första gången på länge vi gjorde ett plus. Nästan alla skötte sina inbetalningar och detta ger 2019 en bra grund för både herr- och damlaget.

   Det är dock fortfarande dåligt engagemang i ledningen och det har varit dålig närvaro på styrelsemötena som detta året hölls betydligt mer frekvent än de senaste. Trots det sviktande engagemanget deltog 19 personer vid Kabelgalan, där många fina priser delades ut.

   Ambitionen för 2019 måste vara, utöver att ha både herr- och damlag i seriespel, att hitta fler engagerade personer, samt fler spelare.

   FC Kabel Åttios styrelse
  • Välkommen Amanda

  • [190316] I dag höll FC Kabel Åttio ordinarie årsmöte. Då valdes Amanda Ekström in i styrelsen. Välkommen.

   Vi valde även in två nya suppleanter i Eh Hser Nay Theimya och Jesper Lundström. Välkomna ni också. Överhuvud taget var det ett årsmöte som andades viss optimism.

   I övrigt omvaldes Mattias Borgström som ordförande. Hela den nya styrelsen kommer strax att finnas här på hemsidan under Föreningen.

   Vid årsmötet kunde vi redovisa ett ekonomiskt plusresultat för 2018. Och det var åtta vuxna och två barn närvarande - vilket är fler än vi haft på våra senaste årsmöten. Föreningen har några riktigt tunga år bakom sig. Vi är långt ifrån uppe på säker mark. Men vi har i alla fall hävt fallet och håller nu på att klättra uppåt igen.
  • Brunt årsmöte den 16 mars

  • [190304] Det är dags för årsmöte. Årets ordinarie årsmöte hålls lördagen den 16 mars klockan 10.00 på Ryda sportfält.

   Alla medlemmar är förstår hjärtligt välkomna.
  • Han blev Årets Kabel 2018

  • [190303] Under lördagen hölls Kabelgalan för 2018, och i viss mån även för 2017. Årets Kabel för 2018 blev Mattias "Bocken" Borgström, som även stod som värd för själva galan.

   Som vanligt delade vi ut en mängd olika priser. Vi återkommer med hela listan.
  • Bönornas serie är klar

  • [190226] I sista stund fick Bönorna byta serie. I stället för att möta lag från Mark, Kind och Bollebygd ställs vi mot lag från Alingsås, Herrljunga, Vårgårda och Ulricehamn.

   Det är dock ingen skillnad i antalet lag i serien. Och under tisdagskvällen blev det klart när matcherna kommer att spelas. Det har nämligen varit serieläggningsmöte i Fristad i dag.

   Vår seriepremiär går mot Södra Härene IF på Ryda sportfält måndagen den 29 april klockan 18.45. Hela spelschemat kommer upp här på hemsidan under Dam, Matcher och 2019 under sen tisdagskväll.
  • Tiderna för Kabelgalan

  • [190218] Som bekant är det snart dags för vår årliga prisutdelning, Kabelgalan. Det är lördagen den 2 mars som gäller och upplägget följer ett väl beprövat mönster.

   Vi inleder med femkamp på klassisk mark, alltså i Trandaredsskolans gymnastiksal. Femkampen startar 14.30

   Efter femkampen tar vi en paus för mat och ombyte. Sedan blir det återsamling 19.00 i en lokal vår ordförande Mattias Borgström tillhandahållit. Där kör vi prisutdelning i tre perioder, sannolikt kör vi även en övertidsperiod.

   Hoppas på god uppslutning.
  • Lottningen klar för cupen i Nittorp

  • [190125] Lördagen den 2 februari skall både Brassar och Bönor spela STT-cupen i Nittorps ishall.

   Brassarna är först ut, med gruppspel mot Byttorps IF, Bredaryd/Lanna IK och Äspereds IF med start 8.45 på morgonen.

   För Bönorna väntar Smålandsstenars Goif, Gnosjö IF och IFK Öxnevalla. Bönorna har sin första match på seneftermiddagen, 17.10.
  • Kabelgalan hålls den 2 mars

  • [190123] Efter många om och men har vi äntligen fastlagt ett datum för Kabelgalan för 2018. Den hålls den 2 mars, och blir ju samtidigt en upptaktsfest för säsongen 2019.

   Vi återkommer med fler detaljer kring tider och lokaler framöver.
  • Så föreslås Bönornas serie se ut

  • [190118] I kväll har äntligen Västergötlands FF kommit med förslaget till årets division IV-serier.

   I år får även U-lag spela i det vanliga seriesystemet, vilket gör att det är väldigt många fler klubbar som anmält lag till fyran.

   Så många att det ser ut att bli sex stycken division IV-serier i distriktet i år. Så här ser södra fyran ut:

   * Bönorna
   * Hestrafors/Bollebygd
   * Hus FF (nytt lag)
   * Hyssna IF (nytt lag)
   * Kindaholm U/Svenljunga
   * Mariedals IK U
   * Nittorps IK U
   * Sjömarkens IF U
   * IFK Örby U
   * IFK Öxnevalla

   Det här är ännu så länge bara ett förslag. Skulle det klubbas har vi bara kvar två motståndare från förra året - Hestrafors/Bollebygd och Öxnevalla. Till det tillkommer fem U-lag och två nybildade lag.
  • Bragdstart på 2019 av Bönorna

  • [190105] Bönorna såg till att det bruna året 2019 fick en kanonstart.

   För andra gången någonsin gick vårt damlag till slutspel i en turnering. Första gången var Tångahallen cup i Vårgårda den 6 december 2008, då vi mötte Timmele, Holmalund och Kopparbergs Göteborg FC i mellanrundan. Där fick vi kryss mot Timmele innan vi föll med 2-0 mot Holmalund och 4-1 mot damallsvenska KGFC.

   I Bregmos cup i Borgstena får bara lag från division II och neråt deltaga. På så sätt var väl prestationen 2008 större. Men dagens insats i Borgstena var inte långt ifrån. Vi hade bara sex spelare i truppen. Med de tappra bönorna lät sig inte nedslås av att vi hade förutsättningarna emot oss, utan togs sig i dag vidare hela vägen till kvartsfinal.

   Vi gjorde det efter 0-1 mot Sollebrunn/Stora Mellby, 0-0 mot Hemsjö och 1-0-seger mot Fristad/Borgstena/Sparsör U19. Vi hamnade exakt lika med Hemsjö, vilket gjorde att lottning fick avgöra vilket lag som gick direkt till kvartsfinal, och vilket som skulle tvinges spela åttondel.

   Vi förlorade lotten, men vann åttondelsfinalen. Där besegrades Södra Härene med 2-1 efter straffar. I kvarten väntade Fristad/Borgstena/Sparsör lag 2. Där kom vi tidigt i underläge. Men trots att vi bara hade en avbytare orkade vi resa oss och kvittera på en stenhård frispark. Det blev återigen straffar. Där tog det roliga slut.

   Men Mikaela Svensson, Malin Karlsson, Emma Carlsson, Amanda Ekström, Annie Josefsson och Jasmin Kaur är ändå guld värda. De gjorde ju nämligen en kanonturnering.

   Prestationen blir inte sämre av att det Fristadslag som vi åkte ut mot gick och vann hela cupen.

VÄLKOMMEN TILL FC KABEL ÅTTIO
FC Kabel Åttio är en fotbollsförening från Borås med fokus på social samvaro.

Herrarnas A-lag återfanns 2018 i Borås södra Utvecklingsserie B, och kommer att spela i en reservserie även 2019. Under många år har vi även haft ett Squadra B, men det vilar i väntan på spelarpåfyllning. Vårt damlag, Bruna bönor, ingår sedan 2017 i ett samarbete med Byttorps IF och spelar i division fyra. Veteranlaget spelade fram till 2010 i en P35-serie men är tyvärr vilande i väntan på föryngring.

Föreningen är mest känd för våra bruna dräkter och våra juniorers många uppvisningar i Mariedal Cup.
SENASTE MATCHERNA
Senaste Krönikan
Johan Rydén

Julen är det bruna hoppets tid


Gräsplanerna på Ryda sportfält var närmast historiskt bra söndagen den 25 september 2016. Jag vet, för jag har haft Ryda som hemmaarena i drygt 30 år och vet hur planerna brukar se ut när det bara är...
Johan Rydén 2016-12-26
Kabel tränar
 • Brassar:

  Mån, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tis, Byttorps IP 19.00-20.30
 • Brassar:

  Ons, Ryda sportfält 19.00-20.30
 • Bönor:

  Tors, Byttorps IP 19.00-20.30
Stöd kabel - Bli medlem!
Bli medlem
Huvudsponsorer

kabeltips2012

mobile site banner
loader
Stäng